Hoe werken wij

De scheidingscoach is gespecialiseerd om partners in privé- en zakenleven te adviseren en te begeleiden voor, tijdens en na afloop van een scheiding. Door de inzet van een scheidingscoach en/of mediator wordt de scheiding zonder tussenkomst van dure en trage advocaten gerealiseerd. De scheidingscoach richt zich niet enkel en alleen op gehuwden maar ook op partijen in andere geformaliseerde samenlevingsvormen die het besluit nemen uit elkaar te gaan.

images

Anders dan op therapeutische wijze leren wij u op praktische en persoonlijke wijze te kijken naar uw problemen en geschillen en deze samen met u op te lossen.Wij faciliteren het proces van samen scheiden waarbij wij u vernieuwende wijze door het proces heen helpen en samen aan uw eigen oplossingen en afspraken laat werken.

Belangrijk is dan ook de eerste stap: de kennismaking. Dit geeft ons allen de gelegenheid elkaar nader te leren kennen en te voelen en ervaren of wij als mediator bij u passen en voor ons te ervaren of u beiden bereid bent alles te doen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. 

 
Resultaat:

Mediation is dan ook een actieve manier van overbruggen van meningverschillen en inzichtelijk maken van het gehele speelveld waarover afspraken moeten worden gemaakt. Veelal gaat het ook over het wegnemen van weerstanden en het overbruggen van verschillen van inzichten als het gaat over geld, de omgangsregeling, verdeling van vermogen etc. Een resultaat is pas goed wanneer beide partijen hebben gekregen waar zij recht op hebben en er tevreden mee zijn!